INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

orbán balázs

svédország

nato-csatlakozás

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2022. szeptember 10-én.

Konkrétumokat árult el a kormányzat arról, miért késik a svéd NATO-csatlakozás ratifikálása

Infostart

A magyar miniszterelnök politikai igazgatója a Twitteren példákat sorolt fel a svéd véleményekből, amelyek elgondolkodtatják a kormányoldalt.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk, szerdán nagy többséggel, 269 igen szavazattal, 37 ellenében és 43 képviselő távollétében elfogadta a svéd parlament azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a skandináv ország csatlakozását a NATO-hoz, amennyiben a NATO mind a 30 jelenlegi tagállama ratifikálja a csatlakozási jegyzőkönyvüket.

A magyar kormány - Törökországgal együtt - egyelőre halogatja a döntését.

Csütörtök este Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója a Twitteren írt ezzel kapcsolatban egy bejegyzést - vette észre mások mellett a 24.hu. Ebben három korábbi svéd politikusi nyilatkozatot idézett.

2021. március 3.

„Az EU feladata marad a magyarországi folyamatok megfékezése, a magyar kormány nyomás alá helyezése és az egyre erősödő ellenzék támogatása.” (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenlegi miniszterelnök, Ulf Kristersson)

2021. június 30.

„Most már elengedhetetlen, hogy az EU egyértelműen cselekedjen, és hogy az új feltételrendszer révén állítsa le a kifizetéseket Magyarország részére.” (Jessika Roswall, a Mérsékelt Párt akkori szóvivője, mostani EU-ügyi miniszter)

2022. május 10.

„Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét és lemond Ukrajna támogatásáról.” (Johan Pehrson, a Liberális Párt akkori elnöke, jelenlegi munkaügyi miniszter).

A tweet végén még annyit tett hozzá: Jó reggelt, Stockholm!

Ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, március 27-én szavaz a magyar parlament a finn csatlakozás ratifikálásáról, a svédről pedig "valamikor a tavaszi ülésszak végéig".

Nyitókép: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018