eur:
391.24
usd:
366.37
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
LARISSA, GREECE - MARCH 01: An aerial view of the side after train collision in northern Greece on March 01, 2023. The death toll from a collision between a passenger train and a cargo train in Elassona municipality in northern Greece has risen to 32, according to a report early Wednesday. 85 others injured, according to Fire Service representative (Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Vonatszerencsétlenség Görögországban, sokan meghaltak – fotók, videók

Személyvonat ütközött tehervonattal Láriszánál, úgy tudni, előbbin 350-en utaztak.

A tűzoltóság szóvivőjének szerda reggeli közlése szerint 32-en haltak meg és legalább 85-en megsérültek a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetben.

A BBC úgy tudja, vagy 40 mentőautó érkezett a helyszínre.

Frissítés: A tűzoltóság közlése szerint 36 halottja van a vonatbalesetnek. A rendőrség bejelentette, hogy

őrizetbe vették Lárisza város pályaudvarának állomásfőnökét

a balesettel összefüggésben.

Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között, az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult.

Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik - mondta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője. Elmondta, hogy égési sérültek ellátására használt kórházi egységeket riasztottak a térségbe, és több tucat mentőautót vontak be a munkálatokba. A görög állami televízió, az ERT felvételei szerint

a fejlámpát viselő mentőalakulatok sűrű füstben kutattak túlélők és sérültek után a vonatok roncsai között.

A kisebb sérüléseket szenvedett vagy sértetlen utasokat autóbusszal szállították a 130 kilométerre északra fekvő Szalonikibe. A láriszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek súlyos sérülései vannak.

A thesszáliai régió kormányzójának közlése szerint mintegy 250 utast biztonságban evakuáltak Thesszalonikibe buszokkal. Konsztantinosz Agorasztosz a SKAI TV-nek azt mondta, "az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, és az első két kocsi, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült".

LARISSA, GREECE - MARCH 01: An aerial view of the side after train collision in northern Greece on March 01, 2023. The death toll from a collision between a passenger train and a cargo train in Elassona municipality in northern Greece has risen to 32, according to a report early Wednesday. 85 others injured, according to Fire Service representative (Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)
Vonatszerencsétlenség Láriszánál. (Stringer/Anadolu Agency/Getty Images)

A mentésben részt vevő egyik egészségügyi alkalmazott azt mondta "Soha életemben nem láttam még ilyet. Ez tragikus". A vagonok közül több megsemmisült vagy teljesen roncsolódott, ami különösen megnehezítette a mentést, több kocsi erősen füstölt vagy lángolt. A roncsok közé szorult emberek kiszabadítása folyik, de nehéz körülmények között zajlik - tette hozzá.

A láriszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek súlyos sérülései vannak.

Konsztantinosz Agorasztosz a SKAI TV-nek azt mondta,

"az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, és az első két kocsi, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült".

A helyi média úgy tudja, a személyvonaton mintegy 350-en utaztak.

A Skai TV-ben egy utas azt mondta: "A baleset pillanatában felugrottunk, mert az ablakok hirtelen felrobbantak. Az emberek sikoltoztak és megijedtek. Szerencsére ki tudtuk nyitni az ajtókat, és elég gyorsan el tudtunk menekülni. Más vagonokból nem tudtak kiszállni az utasok, az egyik kigyulladt" - mondta a még mindig sokkos állapotban lévő fiatalember.

"A vonat felborult, és majdnem a szakadékba zuhant, majd a vagon lángra kapott... Az én vagonomban öt sérült utas volt" - mesélte egy másik utas a Skai TV-nek.

Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy miért ütközött össze a két vonat.

A görög média szerint ez volt "Görögország eddigi legsúlyosabb vasúti balesete".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×