eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
IN FLIGHT - FEBRUARY 03: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - UNITED STATES DEPARTMENT OF DEFENSE / HANDOUT - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) U.S. Air Force pilot looks down at the suspected Chinese surveillance balloon as it hovered over the Central Continental, United States February 3, 2023. Recovery efforts began shortly after the balloon was downed. (Photo by US Department of Defense / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: US Department of Defense / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Itt az első közeli fotó az Amerika felett repülő kínai léggömbről

A felvételt egy amerikai pilóta készítette, amikor elrepült a rejtélyes ballon felett.

Az amerikai védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta azt a képet, amelyet egy pilóta készített, miközben a hónap elején lelőtt kínai kémlégballon felett repült el – írja a Telex.

A képi egy U-2-es kémrepülőgép pilótafülkéjéből készült, miközben a pilóta éppen követte a magasan repülő kínai léggömb útját.

A szerdán közzétett kép egy nappal azelőtt készült, hogy a léggömböt február 4-én végül lelőtték Dél-Karolina partjainál. Az amerikaiak először akkor figyeltek fel a léggömbre, amikor az január 28-án átlépte Alaszka légterét. Viszont nem lőhették le egyből, mert az a szárazföld felett repült, így mérete és a lelövés után keletkező törmelék veszélyt jelentett a földön tartózkodó civilekre. Múlt hét pénteken a léghajó maradványainak kimentése befejeződött, a roncsokat már tanulmányozzák.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×