eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
M2A2 ODS-SA Bradley amerikai lövészpáncélos. Forrás:Twitter/Madd Hatt3r
Nyitókép: Forrás:Twitter/Madd Hatt3r

Újabb amerikai nehézfegyverzet érkezik Ukrajnába - képek

Már úton van az első szállítmány abból a 109 darab M2 Bradley lövészpáncélosból, amiket az M1 Abrams tankokkal együtt ígért Ukrajnának Biden elnök.

A Kyiv Independent cikke nyomán, a Portfolio számolt be arról, hogy az USA-ban a múlt héten már hajóra rakták az elős 60 darab M2 Bradley gyalogsági harcjárművet. A lánctalpasokat várhatóan Lengyelországban fogják kirakodni és valószínűleg az ukrán kezelőket is itt fogják kiképezni a Bradley-kre.

A pletykákkal ellentétben azonban - az alábbi képek tanúsága szerint - az amerikaiak nem a náluk kivont járműveket, hanem a modernizált M2A2 ODS-SA változatot adják az ukránoknak. Ezeket már robbanó reaktív páncélzattal látták el és a tömegnövekedés ellensúlyozására új, 600 lóerős motort kaptak. A jármű belsejét kevlár védőréteg borítja, amely páncéltörő lövedék becsapódása esetén a repeszektől óvja a bent ülőket.

A megerősített külső és belső védelem miatt ezek a járművek már jelentős részben ellenállnak a 30 mm-es gépágyúlövedékeknek, illetve a régebbi szovjet/orosz kézi páncéltörő rakétáknak is. Az elektronikán is sokat fejlesztettek, így a lövészpáncélos harcértéke is jelentősen megnőtt a korábbi változatokhoz képest. Ez a Bradley-változat már alkalmas a hálózatalapú hadviselésre is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×