eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Fotó: NEXTA/Twitter

Ukrán zászlók lobognak Herszon felett

Az ukránok visszafoglalták a várost a kivonuló oroszoktól.

Kora reggelre az összes orosz katona elhagyta Herszont át átkelt a Dnyeper folyó keleti partjára. Ezt a moszkvai védelmi minisztérium közölte. Azt is hozzátették, hogy minden katonai járművet és hadfelszerelést magukkal vittek a katonák.

Herszon volt az egyetlen megyeszékhely Ukrajnában, amit az oroszoknak sikerült elfoglalniuk. Visszavétele komoly siker az ukrán hadsereg számára. A Kreml szóvivője ugyanakkor tagadta, hogy a város elvesztése miatt csorbát ejtett volna Valagyimir Putyin tekintélyén.

A BBC arról számolt be, hogy összeomlott az a híd, amelyen az orosz katonák elhagyták a várost. Moszkvai közlés szerint csapataik maguk rombolták le az átkelőt a visszavonulás befejeztével.

Herszonban egyébként spontán ünneplés folyik, az emberek a város különböző pontjain köszöntik az ukrán hadsereg katonáit.

Paul Kirby a BBC helyszínen tartózkodó munkatársa arról számolt be, hogy már a város szinte egésze az ukránok ellenőrzése alá került. Az újságíró szerint a közösségi médiában megjelent első videókon még csak a Herszon nyugati részébe érkező ukrán katonák láthatók, míg az újabbak már azt mutatják ahogy a város központjában lévő rendőrkapitányság épületére is kitűzik a kék-sárga ukrán lobogót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×