eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről egy moszkvai sajtóértekezleten. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertőzéssel.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A Kreml-szóvivő fia szerint szó nem lehet arról, hogy ő bevonuljon – videó

Alekszej Navalnij csapata csellel elérte telefonon Dmitrij Peszkov 32 éves fiát, aki azt mondta, „más szinten fogja rendezni a sorozás kérdését”.

Miután Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda reggel bejelentette, hogy részleges mozgósítás lesz Oroszországban az ukrajnai háború miatt, rengeteg orosz férfi kezdett el izgulni, hogy vajon őt el fogják-e vinni. Voltak, akik nem bíztak semmit a véletlenre, és rohantak repülőjegyet venni, mások csak reménykedhetnek, hogy a gyaníthatóan szándékosan elég szellősen megalkotott behívási paraméterek alapján sem kerül rájuk a sor.

És vannak, akik vélhetően úgy érzik, hogy nincsenek veszélyben, legalábbis ez derült ki abból a videóból, amit a Navalnij-közeli online csatorna mutatott be szerdán. A műsorvezető, Dmitrij Nyizsovcev

élő adásban hívta fel a Kreml szóvivőjének, Dmitrij Peszkov fiát, Nyikolajt, magát toborzótisztnek kiadva, azt tudakolva, hogy az ifjabbik Peszkov megkapta-e a behívóját,

és ott tud-e lenni délelőtt 10-kor a kötelező vizsgálaton.

A Kreml-szóvivő fia közölte, hogy szó sem lehet róla, majd azzal folytatta, hogy ha a hívó fél tudja, hogy ő Peszkov, akkor azt is tudhatná, hogy mennyire elhibázott lenne az ő ottani jelenléte, és az egész kérdést egy másik szinten fogja megoldani.

Utána az Ukrajinszka Pravda angol nyelvű leirata szerint – amit a 444.hu szemlézett – azzal folytatta, hogy meg kell értenie, mi is történik, illetve milyen jogai vannak, és megüzente a magát katonatisztnek kiadó műsorvezetőnek azt is, hogy egyiküknek sem érdeke, hogy őt elvigyék. Peszkov kitért arra is, hogy nem okoz számára problémát, ha meg kell védenie a hazáját, de előbb meg kell tudnia, hogy politikai szempontból egyáltalán kivitelezhető-e, hogy így tegyen.

Arra a kérdésre, hogy akkor legalább önkéntesnek jelentkezik-e, Peszkov fia határozott nemmel felelt.

A magyar híroldal megjegyzi, hogy angol felirattal csak a beszélgetés egy rövidebb részlete érhető el a neten, de a kamuhívásról beszámolt a Guardian moszkvai tudósítója is a riportjában.

(Címlapképünk Dmitrij Peszkov.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×