eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma
Orosz támadásban lerombolt épület a dél-ukrajnai Odessza közelében fekvő üdülőhelyen 2022. május 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Sztepan Franko

Nyomulnak előre az oroszok a Donyec-medencében - az ukrajnai háború hírei

Liman már majdnem orosz kézen, az ukrán vezérkar szerint az oroszok már a tartalékosaikat készítik fel.

2022.05.28. 21:43

Telefondiplomácia: Scholz és Macron Putyint győzködte

Scholz és Macron Zelenszkijjel folytatandó "közvetlen és komoly" tárgyalásokat követel Putyintól. Moszkva szerint ez Kijeven múlik.

2022.05.28. 17:16

Stratégiai jelentéségű város került orosz kézre

A Donyec-medencében fekvő Liman teljes mértékben orosz fennhatóság alá került - jelentette be szombaton az orosz védelmi minisztérium.

2022.05.28. 14:54

Utcai harcok Szeverodonyeckben

Szeverodonyeckben utcai harcok zajlanak, ahogy az orosz erők próbálják átvenni a város feletti ellenőrzést – közölte a Luhanszki terület kormányzója Telegramon. Szerhij Haidai szerint az orosz erők „jelentős veszteségeket szenvedtek és visszavonulásra kényszerültek”, de továbbra is támadják a várost - írja a BBC.

2022.05.28. 13:07

Hiperszonikus rakétát tesztelt Oroszország Finnország közelében - videó

Ezer kilométerre levő célpontot semmisítettek meg. Mindezt az éppen NATO-tagságra készülő Svédország és Finnország közelében.

2022.05.28. 11:40

Az oroszok már a tartalékosaikat készítik fel?

Oroszország voronyezsi régiójának területén folytatódik a tartalékosok kiképzése, az elavult fegyvereket pedig továbbra is lecserélik az orosz erők a készleteikből – állítja az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara közösségi oldalán. Az Unian ukrán hírportál által közölt bejegyzés szerint a titkos mozgósítási tevékenységek is folytatódnak.

2022.05.28. 11:38

Pálfordulás az ukrán ortodox egyházban a háború miatt

Az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű maradt "szárnyának" szinódusa kinyilvánította, hogy nem ért egyet Kirill orosz pátriárka álláspontjával Oroszország Ukrajna elleni háborúját illetően, továbbá mostantól függetlenek tekinti magát - számoltak be ukrán híradások.

2022.05.28. 11:32

Liman már majdnem orosz kézen

Az orosz erők valószínűleg elfoglalták Liman városának nagy részét, a keleti offenzívájuk következő szakaszának előkészítő műveletében – közölte a brit védelmi minisztérium. A minisztérium legfrissebb jelentése kiemeli, hogy Liman stratégiailag fontos vasúti csomópont és a városban vannak a Szeverszkij Donyec folyón átívelő fontos vasúti és közúti hidak. A nyilvános brit értékelés szerint a következő napokban a térségben lévő orosz egységek megpróbálnak átkelni a folyón. Pillanatnyilag Oroszország fő erőfeszítései a 40 km-re keletre fekvő szeverodonyecki területre fókuszálnak, de egy Liman mellett kiépített hídfőállás előnyhöz juttatná Oroszországot a donbászi offenzíva következő szakaszában, amikor valószínűleg megpróbálnak majd előrenyomulni a Donyecki területen mélyebben fekvő, ukránok kézen levő kulcsfontosságú városok, Szlovjanszk és Kramatorszk felé.

2022.05.28. 09:39

Rendkívüli adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát az S&P

Rendkívül magas adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát az S&P Global Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az orosz invázió okozta gazdasági károk miatt Ukrajna devizaadósság-törlesztési képessége most már egyre inkább a külső adományozóktól érkező finanszírozásoktól függ.

2022.05.28. 08:30

Csaknem tizenegyezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 5930 ember lépett be pénteken Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5019-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×