eur:
394.2
usd:
369.75
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: MilitaryLand.net

Már úton Ukrajnába a cseh tankok – fotók

Szintet lép a támogatás.

Régebbi típusú tankokat ad Csehország Ukrajnának az oroszok által indított háborúra. Az öt T-72-es és négy BMP-1-es harckocsi el is indult Szlovákián át - írja az azonnali.hu.

A szállítmány a cseh hadsereg ajándéka, de a cseh hadsereg vezérkara nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Prága megállapodott NATO-szövetségeseivel, hogy a szállítmány célja az ukrán hadsereg segítése.

A páncélozott járművek átadása változás az eddigi, védelmi célokat ellátó kézi fegyverekből és páncéltörőkből álló fegyvertámogatásokhoz képest.

Az Echo24 hírportál úgy tudja, hogy ezeket a régebbi tankokat és harci járműveket az aktív tartalékosok számára tartották fent. A cseh hadseregnek mintegy kilencven T-72-es harckocsija van.

Jana Cernochová védelmi miniszter az MTI tudósítása szerint megerősítette a cseh fegyverszállítást Ukrajnába. "Csehország fontos hadfelszerelést küld ukrán barátainak. És ezt folytatni fogjuk" - hangsúlyozta a miniszter a Twitteren. Tekintettel az ukrajnai háborúra, konkrétumokat nem akart mondani. "Nem mondhatok semmit. (Ukrajnában) háború dúl, a Z betűt viselő gyilkosoknak nem könnyítünk meg semmit" - válaszolt újságírói kérdésre Jana Cernochová, az Ukrajnát támadó orosz katonákra utalva.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×