eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Titkos orosz dokumentumokat szerzett meg az Anonymous

Keményen figyelmeztették Vlagyimir Putyint.

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport nyilvánosságra hozta az orosz központi banktól megszerzett dokumentumokat.

Az Anonymous megerősítette: az Ukrajnát támogató #OpRussia művelet keretében feltörte az orosz központi bank számítógépes biztonsági rendszerét és 28 gigabájtnyi dokumentumot szerzett meg, amelyeket több felületen nyilvánosságra hozott az interneten. A csoport hozzátette: ha a szóban forgó linkek elérhetőségét blokkolják, akkor másik felületen osztja meg az információkat.

A hackercsoport állítása szerint a több tízezer dokumentum megállapodásokat, levelezéseket, átutalásokat, az oligarcháik üzleti titkait, eltitkolt gazdasági jelentéseket, más országokkal kötött kereskedelmi megállapodásokat és nyilatkozatokat tartalmaz, valamint információkat a kormány regisztrált támogatóiról, videokonferenciákról és a használt programokról.

Az Anonymous egy videóban arra figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy minden titkát nyilvánosságra fogják hozni. A hackercsoport a felvételben "hazugnak, diktátornak, háborús bűnösnek és gyermekgyilkosnak" nevezte a moszkvai vezetőt.

"Vlagyimir Putyin, egy titok sincs biztonságban, mindenhol ott vagyunk: a palotádban, ahol eszel, az asztalodnál, a hálószobádban"

- mondta egy maszkos hacker.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×