eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Twitter/Михайло Подоляк

Ukrán fél: közeledtek az álláspontok az orosz-ukrán tárgyalásokon

Folyamatban van a Moszkva és Kijev közötti béketárgyalások negyedik fordulója, szivárognak az információk.

A tárgyalás ezúttal videókonferencia keretében zajlik.

Délelőtt 11-kor Mihajlo Podoljak, az ukrán delegáció tagja, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója kommentálta az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalások negyedik fordulóját. Közösségi oldalán azt írta, hogy a felek közti kommunikáció nehéz, de folytatódik. A különbségek oka az, hogy nagyon eltérő politikai rendszereink vannak. Ezt azzal magyarázta, hogy Ukrajna a szabad társadalmi konszenzuson alapuló párbeszédet támogat. Ezzel szemben Oroszország egy elnyomó rendszert képvisel - tudósított az Index.

Volodimir Zelenszkij elnöki kabinetjének helyettes vezetője, Ihor Zsovkva a hirado.hu összefoglalója szerint elmondta, hogy Moszkva most konstruktívabban állt a tárgyalásokhoz, mint korábban.

"Ahelyett, hogy ultimátumokat szabnának, vörös vonalakat húznának vagy kapitulációra szólítanák fel Ukrajnát, most úgy tűnik, hogy konstruktívabbak a tárgyalások" – fejtette ki Zsovkva a BBC Radio 4 hírműsorában.

Mikhajlo Podoljak a Twitterre feltöltött videóban kora délelőtt azt mondta, hogy a tárgyalások hétfői fordulója a tűzszünet feltételeire, az orosz csapatok kivonására és az Ukrajna számára nyújtott biztonsági garanciákra fog összpontosítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×