eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
II. Erzsébet brit királynő emléktárgyakat néz egyik kutyája társaságában a windsori kastélyban 2022. február 4-én.  A 95 éves II. Erzsébet brit királynő platinajubileumát, vagyis trónra lépésének 70. évfordulóját február 6-án ünneplik Nagy-Britanniában. II. Erzsébet a negyvenedik uralkodó az angol trónon azóta, hogy azt Hódító Vilmos 1066-ban megszerezte. A brit uralkodó minden idők leghosszabb ideje hivatalban lévő, és a világ jelenlegi legidősebb államfője.
Nyitókép: MTI/AP/PA Pool/Steve Parsons

Új információk a covidos II. Erzsébet állapotáról

Több szer bevetésére is sor kerülhet most.

Mint az Infostart is megírta, II. Erzsébet elkapta a koronavírust. Most az is kiderült – a The Guardian beszámolójából –, hogy enyhe tünetei vannak, orvosai minden, frissen engedélyt szerzett gyógymóddal élhetnek az ő esetében.

A hvg.hu összefoglalójából kiderül, a 95 éves brit uralkodó értesülések szerint háromszoros oltottként fertőződött meg.

A Buckingham-palota közleményt is kiadott, megfázásszerű tünetekről szól a közlés, de a királynő korában minden megbetegedés súlyos veszélyekkel fenyegethet.

A briteknél az antivirális szerek közül már bevethető a Ronapreve a Molnupiravir és a Paxlovid mellett. A fertőzés első napjaiban élhetnek még a Sotovimab, a Remdesivir is a Dexamethasone nevű szerekkel is.

A tudósítások szerint II. Erzsébet nem sűrűn volt beteg uralkodása alatt, másfél éve még lovagolt is. A múlt héten személyesen tartott audienciát, bottal közlekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×