eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál
3d illustration of the coronavirus vaccine.  Medical concept Covid-19 corona virus vaccination.
Nyitókép: K_E_N/Getty Images

Újabb vakcinákkal segít Ghánának Magyarország

Az oltóanyag pénteken érkezik meg az afrikai országba.

Magyarország újabb 400 ezer koronavírus elleni vakcinával segít Ghánának, ezzel 3,8 millióra emelkedik az adományozott oltóanyagok száma, amelyekből 2,5 millió a kritikus helyzetben lévő Afrikába irányult - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerda este a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta, folyamatosan érkeznek a világból az egyre rosszabb hírek a világjárvány kapcsán: újabb és újabb hullámokkal és variánsokkal néznek szembe az országok. A magyar diplomácia vezetője ennek okának azt nevezte, hogy számos országban még mindig rendkívül alacsony a lakosság átoltottsága.

Hozzátette: annak érdekében, hogy azokon a helyeken, ahol lassú az oltási kampány, felgyorsítsák a vakcinációt, a magyar kormány a korábbi 800 ezer után újabb 400 ezer vakcinát adományoz a 27 millió lakosú Ghánának. Az oltóanyag pénteken érkezik meg az afrikai országba - ismertette.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy Magyarország jó helyzetben van, mert minden ember, aki kéri az oltást, az megkaphatja az első, a második és a harmadik adagot is, valamint a magyar állam segíteni tud más országoknak is, így hozzájárulva ahhoz, hogy a "lehető legkevesebb új variáns jöjjön létre".

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×