eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fokozatosan, kíméletlen következetességgel folyik a Soros-terv végrehajtása az európai és a magyar baloldal aktív közreműködésével - jelentette ki Deutsch Tamás.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Deutsch Tamás Ursula von der Leyen vakcinás ígéretéről: "Hisszük, ha látjuk"

A Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője szerint Ujhelyi István jogegyenlőségi ötlete nem egészen saját, de örül neki, hogy már a magyar baloldal is osztja: nem diszkriminálhatja az EU azokat, akik csak harmadikra kaptak nyugati oltást.

Az Európai Bizottság megpróbál kimenekülni ebből az általa előidézett jogellenes helyzetből – ezt mondta Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-delegációvezetője annak kapcsán, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőnek levélben jelezte, hogy megvitatja az Európai Unió egészségbiztonsági bizottsága, hogy azok a magyar állampolgárok, akiket kínai vagy orosz vakcinával oltottak, megkaphassák az európai oltási igazolványt, ha harmadik oltásként egy európai engedéllyel bíró vakcinát vesznek fel.

Deutsch Tamás hozzátette, hogy a magyar kormány, a magyar hatóságok és minisztériumok minden fórumon eljártak és eljárnak azért, hogy ez a jogegyenlőtlenségi állapot megszűnjön.

"Az az igazság, hogy Ursula von der Leyennek ez a bejelentése két kérdést is felvet: egyrészt

hisszük, ha látjuk,

mert hallottunk már ilyen érdekes és izgalmasan hangzó kijelentést, de ha a bejelentett intézkedés valósággá válik, az mindenféleképpen előnyt jelent a magyar polgároknak, másrészt viszont az Európai Bizottság feltehetően azért gondolkodhat ezen a megoldáson, mert látnia kell, hogy a jelenlegi gyakorlat minden elemében ellentétes az európai jogrenddel, mivel törvénytelenül hátrányos megkülönböztetés az uniós polgárok tíz- és százezreivel szemben" – húzta alá a politikus.

A fő gond szerinte az, hogy akik "csak" harmadik oltásra kaptak olyan vakcinát, amely az uniós közös beszerzésből származik, őket sérelem éri. Örülne, ha látná, hogy nemcsak feltételezések és levelek, hanem végre tettek is mutatnák, hogy ennek a helyzetnek a megoldására döntések is születnének. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ez nemcsak magyar állampolgárokat érintő probléma, hiszen más tagországokban is oltottak keleti vakcinával.

Ujhelyi István ugyanakkor – szerinte – más tollával ékeskedett,

amikor sajátjaként állította be a jogegyenlőségi kezdeményezést, miközben a magyar hatóságok minden fórumon már korábban követelték ugyanezt, de összességében örül neki, hogy a magyar baloldal is támogatja a kormány ebbéli erőfeszítéseit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×