eur:
393.97
usd:
368.73
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi, a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott szakértői egy buszban ülnek a Jade Boutique szálloda előtt 2021. január 28-án, miután véget ért kéthetes karanténjuk a közép-kínai Hupej tartomány székvárosában, Vuhanban. A szakértők megkezdik a vizsgálódást a koronavírus-világjárvány legelső, ismert gócpontjának számító Vuhanban.
Nyitókép: MTI/AP/Ng Han-kuan

Furcsa állításai vannak a koronavírus-járvány indulásáról az amerikai titkosszolgálatnak

2019 novemberében három vuhani tudós kórházba került. Hogy mivel, nem tudni.

A Vuhani Virológiai Intézet laborjában számos veszedelmes vírust vizsgálnak, innen a gyanú, hogy a szupertitkos intézmény falai között "keletkezhetett" a mostani koronavírus is, ám ezt korábban senki sem bizonyította.

Egy Donald Trump amerikai elnöksége végén készült titkosszolgálati jelentés azonban most napvilágot látott, ez az írás állítja, hogy 2019 novemberében három tudós a koronavírushoz hasonló tünetekkel került kórházba. A jelentést - mint a Portfolio összefoglalójában olvasható - a WHO döntéshozó bizottságában tették asztalra, így a kínai fél elleni nyomozás új erőre kaphat, és akár meg is dőlhetne az eddig ismert elmélet, amely szerint a koronavírus egy közvetítő állaton keresztül, de a denevértől kerülhetett át állatról emberre.

A rejtélyes ügyet tisztázhatná, ha egyértelművé válna, milyen betegsége lehetett az érintett kutatóknak.

Ismert, a vírus létét december 8-án jelentették be Kínában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×