eur:
393
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Andrij Derkacs sajtóirodája által közreadott képen Rudy Giulianit, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédjét fogadja Adrij Derkacs ukrán parlamenti képviselő 2019. december 5-én.
Nyitókép: MTI/AP

"Halottak is szavazhatnak" - Rudy Giuliani elmagyarázza, mi a gond a levélszavazatokkal

A most is éles versenyt hozó Pennsylvaniában halottak tízezrei vagy repetázók is "voksolhatnak" ilyen módon New York korábbi republikánus polgármestere, 2008-as elnökjelölt szerint.

A levélszavazatok körüli csalásokkal kapcsolatban záporoznak a vádak a szavazatszámlálás hajrájában. Rudy Giuliani Philadelphiában arról beszélt: szomorúnak tartja, hogy a demokrácia bölcsőjének számító városban és az egész országban ennyire antidemokratikus események zajlanak.

"Jogunk lenne a szavazatszámlálás megfigyeléséhez, ami bármelyik intelligens ember számára azt jelenti, hogy láthatnánk azokat, miközben Philadelphiában 6-9 méterre kell állnunk a szavazatszámlálóktól, így a szavazatokat magukat nem láthatjuk" - fogalmazott New York korábbi polgármestere, 2008-as republikánus elnökjelölt.

Elmondása szerint így a levélszavazatokon a címzés, az aláírás és a bélyegek nem figyelhetők meg, pedig ezek tehetik érvénytelenné vagy érvényessé azokat.

A jelenség miatt korábban perek sorát indították a repblikánusok, amelyeket elbuktak, most azonban új lendületet kapott a pereskedés, sőt szövetségi, és akár országos szinten is eljárások során igazolódhatna az állítólagos csalások vádja. Ezekkel

Philadelphiában ötvenezer érvényes szavazatot dobhatnak így félre

Giuliani szerint, mivel szavazhatott bárki a Marsról, vagy akár Biden is több ezerszer.

Kiemelte, sajnos Philadelphiában "hagyománya van" az érvénytelen szavazatoknak, köztük a halottaktól érkezőknek. Wisconsinban a republikánusok szerint ugyanez történt - éjjel 120 ezer levélszavazat jelent meg hirtelen.

"Így akarnak nyerni" - mondja Giuliani, majd Arizonát, Nevadát és Michigant is felsorolta mint potenciális levélszavazat-csalások helyszínét. "Mindenkit aggasztott a levélszavazatok ténye: ezért figyelheti meg mindkét oldal megfigyelője, hogy a boríték alá van-e írva kívülről, megfelelően felbélyegzett és jól címzett-e. Ha ezekkel minden rendben van, a megfigyelő tovább adja számlálásra. Nekünk erre nem volt lehetőségünk" - fogalmazott. "A demokraták nem tudják ezt büntetlenül megúszni, nem lophatják el a választást. A választások eredményét az emberek döntik el, de őket nem érdeklik az emberek, nem fontosak nekik. Trump azonban az emberek érdekei miatt indult korábban is az elnökségért, és ezért folytatja most is a kampányt, Neki fontos, hogy a te szavazatod számításon és ne 120 ezer hamis szavazat!" - mondta el. Hozzátette: ők az emberekért küzdenek és "nem nézik őket hülyének", mint ellenfeleik. "Meg fogjuk nyerni a választást, valójában már megnyertük" - fejezte be.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×