eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: illusztráció (Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Winter László /FKI videócsoport)

Minden összeállt ahhoz, hogy végzetes tűzvész legyen Kaliforniában

Ezreknek kell elhagyniuk otthonukat. Szélvihar van, eső sehol.

Nyolcezer embert ki kellett költöztetni otthonából Kaliforniában gyorsan terjedő bozóttüzek miatt - adták hírül vasárnap helyi hatóságok.

A lángok pénteken éjjel két helyen lobbantak fel és vasárnapig már 83 négyzetkilométeren perzselték fel a növényzetet. Eddig nem sikerült megfékezni a tüzeket, amelyekkel 1360 tűzoltó küzd, továbbá hat helikopter és oltórepülő. A területen kánikula van, aszály és erős szél.

A tűz mintegy 2500 lakóházat fenyeget pusztulással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×