eur:
393.13
usd:
367.33
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szinte sétálóutcának tűnik a New York-i Ötödik sugárút a koronavírus-járvány idején, 2020. április 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

New York-i kormányzó: a jelenlegi állapot nem tartható fenn sokáig

New York városán kívül az államban nem nő az újonnan diagnosztizált fertőzések száma - jelentette ki sajtóértekezletén Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden.

Elmondta azonban, hogy változatlanul növekszik a halálozások és a kórházba szállított új betegek száma. Vasárnap 671, hétfőn pedig 778 ember halt meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségbe, és hétfőn 1600 új beteg került kórházba az állam területén.

New York államban a kormányzó adatai szerint a járvány kedd reggelig 10 834 halálos áldozatot követelt. Cuomo megerősítette, hogy az idősotthonokban változatlanul meredeken emelkedik a halálozások száma.

"Az embereknek muszáj visszatérniük a munkába, az államnak szüksége van a gazdaság működésére.

A jelenlegi állapot nem tartható fenn sokáig, s ebben mindenki egyetért" - hangoztatta a politikus. Majd hozzátette, hogy rendkívül fontos a gazdaság újraindításának időpontja és módja. Megerősítette a hétfői sajtóértekezletén elmondottakat, miszerint szükség van a tagállamok regionális együttműködésére, mert - mint mondta - "a vírus nem ismer határokat".

New York demokrata párti kormányzója hétfőn azt vetette fel, hogy hat keleti parti tagállam - Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Delaware és Pennsylvania - készítsen közös gazdasági tervet a gazdaság újraindítására.

Utalt arra, hogy hétfői sajtókonferenciáján Donald Trump republikánus párti amerikai elnök azt mondta, a gazdaság újraindítására vonatkozó végső döntés az övé. Ezzel kapcsolatosan Andrew Cuomo úgy fogalmazott: ha az elnök "elrendelné nekem az újraindítást, de úgy, hogy közben veszélybe kerülne az emberek egészsége az én államomban, akkor a rendeletet nem hajtanám végre". Vitatta az elnök azon megfogalmazását is, miszerint "teljes felhatalmazása" van a járvány megfékezését szolgáló intézkedések enyhítésére. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem akar harcolni Trumppal. Fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy "mindig nyitott" a kommunikációja az elnökkel.

Donald Trump délután a Fehér Házban Covid-19-ből felgyógyult amerikaiakkal találkozott. Köztük volt az a michigani törvényhozó, Karen Whitsett, aki nyilvánosan is dicsérte a hidroxi-klorokin nevű - egyébként maláriára és egyes autoimmun betegségekre alkalmazott - szert, amelynek a gyógyulását is betudja.

Kedd délutánra Steve Mnuchin pénzügyminiszternek sikerült - egyelőre nem végleges - megállapodást kötnie mintegy tucatnyi amerikai légitársasággal - köztük a négy legnagyobb, az American Airlines, a Delta Air Lines, a United Airlines és a Southwest - vezetőivel arról, hogy 25 milliárd dolláros szövetségi segítséget kapnak, amelyből szeptemberig finanszírozhatják dolgozóik foglalkoztatását, benne a fizetésüket is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×