eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 bejáratában 2019. október 28-án. Az Európai Unió 27 tagállama ezen a napon elfogadta az Egyesült Királyság kérését, hogy rugalmasan halasszák el az ország kiválását az Európai Unióból 2020. január 31-ig.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Tintin és Gandalfék szolgáltak támaszul Boris Johnsonnak a legnehezebb órákban

A Covid-19-cel megbetegedett brit miniszterelnök köszönetét fejezte ki a St. Thomas kórház munkatársainak, miután húsvétvasárnap távozhatott az intézményből.

„Nem tudom elég hálás lenni nekik” – fogalmazott a Covid-19-cel megfertőződött Boris Johnson a londoni St. Thomas kórház orvosaival és ápolóival kapcsolatban, miután egy hét ápolás után kiengedték az egészségügyi intézményből. „Köszönöm nekik az életem” – tette hozzá. A brit kormányfő először szólalt meg, miután a hétfői napon intenzív ápolásra szorult.

Johnson a St. Thomas kórházból Chequersbe, a Londontól körülbelül 60 kilométerre fekvő brit miniszterelnökök vidéki pihenőhelyére távozott, és orvosai tanácsára egyelőre még nem áll azonnal munkába, hanem lábadozik.

Mint azt a The Telegraph megtudta, a brit miniszterelnök a kórházi napjait a Tintin kalandjai képregénysorozat lapozgatásával, és olyan filmek megtekintésével múlatta, mint az Igazából szerelem (Love Actually) és a Gyűrűk Ura-trilógia.

Közben Boris Johnson élettársa, a hamarosan anyai örömök elé néző Carrie Symonds is köszönetét fejezte ki mindenkinek a támogató üzenetekért, valamint a brit egészségügyi rendszernek, és kiváltképp a St. Thomas kórház dolgozóinak.

„Az elmúlt idők valóban sötétek voltak. A szívembe zárok mindenkit, aki hasonló helyzetben van beteg szerettei miatt” – fogalmazott a két hónapon belül szél

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×