eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus helyzetéről tart sajtótájékoztatót a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. március 12-én. Nagy-Britanniában tízre emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma.
Nyitókép: Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus helyzetéről tart sajtótájékoztatót a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. március 12-én. MTI/EPA Pool/Facundo Arrizabalaga / POOL

Intenzívre került Boris Johnson

A brit miniszterelnök állapota rosszabbodott, ezért intenzív ápolásra szorul.

Boris Johnsonnál tíz napja mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és mivel tünetei nem múltak el, vasárnap este bevitték a londoni St. Thomas kórházban.

Hétfőn napközben még azt közölte, hogy jó hangulatban van és dolgozik, de kora este szóvivője már azt jelentette be, hogy állapota rosszabbra fordult, és az orvosi csapat tanácsára az intenzív osztályra kerül.

A nem múló tünetek közé tartozik a magas láz is.

A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Johnsont elővigyázatosságból vitték át az intenzív osztályra, és jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre. Azért került át az osztályra, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, az a közelében legyen.

A miniszterelnök eszméleténél van, és személyesen kérte meg Dominic Raab külügyminisztert, hogy gyógykezelésének idejére vegye át a miniszterelnöki feladatok ellátását.

"A miniszterelnök nagyszerű kezelésben részesül, köszönet illeti a NHS valamennyi munkatársát a kemény munkáért és elhivatottságért" - tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×