eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatója megnyitja a WHO végrehajtó testületének 146. ülésszakát a szervezet genfi székházában 2020. február 3-án. A testület február 8-ig ülésezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

Halálosan megfenyegették a WHO főigazgatóját

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója kijelentette, hogy halálos fenyegetéseket kapott és zaklatásokban volt része, beleértve a rasszista megnyilvánulásokat.

Az etióp mikrobiológus és világszerte elismert malária-szakértő neve a koronavírus-járvány miatt és alatt lett világszerte ismert.

Mint elmondta, az elmúlt időszakban folyamatosan verbális támadásokban volt része, részben a bőrszíne miatt. Ám nem akar ezekkel foglalkozni, továbbra is minden energiáját a járvány leküzdésére fordítja.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy kívánatos lenne, hogy a járványt senki se használja fel politikai célokra.

Tedrosz - aki korábban volt hazája egészségügyi és külügyminisztere is - szerdai genfi sajtóértekezletén védelmébe vette az általa vezetett szervezetet azokkal a kritikákkal szemben, amelyek szerint a WHO nem megfelelően reagált az új koronavírus Kínából kiinduló járványára, és visszautasította az őt személyesen érő állítólagos bírálatokat. Megvádolta a tajvani külügyminisztériumot azzal, hogy elnézi azt a - rasszista szidalmakat és halálos fenyegetést is tartalmazó - támadássorozatot, amely állítása szerint a szigeten folyik ellene körülbelül egy hónapja, a Covid-19 világjárvánnyá válása óta.

A tajvani külügyminisztérium határozottan tiltakozott csütörtökön amiatt, hogy Tedrosz szerint Tajpej nem határolódik el a személye elleni állítólagos tajvani rasszista támadásoktól.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×