eur:
389.1
usd:
361.99
bux:
67994.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Prága, 2012. október 5.Václav Havel, a 2011 decemberében elhunyt volt csehszlovák és cseh köztársasági elnök nevét viseli a prágai Ruzyne repülőtér 2012. október 5-étől. A repülőteret ezen a napon, Havel 76. születésnapján nevezték át.  (MTI/EPA/Filip Singer)
Nyitókép: FILIP SINGER

Elveszett egy magyar férfi Prágában, és kalandosan került elő

Csak három óra volt a busz indulásáig, de egy kicsit hosszabb lett a kaland.

Egy baranyai nő a Facebookon kért segítséget, mert szombaton eltűnt a férje, aki utoljára Prágából jelentkezett be. Úgy volt, hogy indul haza, ám azóta nem tud róla semmit, a telefonja is néma. A posztját több mint 15 ezren osztották meg, nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. Így jutott el a bejegyzés Prágába, ahol a bejegyzést felkerült a prágai magyarok oldalára.

Ezt olvasta Mocsonoky Péter, aki bejelentést tett a prágai rendőrségen. A Prágában már 30 éve borbélyként dolgozó férfit három órával később hívta a cseh rendőrség, mert a prágai vasútállomáson találtak egy magyar férfit, akire illett a személyleírás.

Mint kiderült, a baranyai férfi busszal utazott volna Budapestre, a járat indulásig még három órája volt, így egy kicsit elindult sétálni. A közeli parkban megtámadták, ellopták a holmiját, ezért nem tudott jelentkezni. A rendőrségről felhívták az aggódó családot, és azonnal útnak indultak az elveszett családapáért – írja a bama.hu.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×