INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

nemi erőszak

egyesült államok

ápolási otthon

Bezárják az otthont, ahol megerőszakoltak egy beteget

Bezárják az otthont, ahol megerőszakoltak egy beteget

Infostart / MTI

Csak akkor derült ki az erőszak, amikor a vegetatív állapotú nőnek gyermeke született.

A phoenixi Hacienda HealthCare ápolási otthon illetékesei bejelentették, hogy az intézmény vezetése az otthon bezárása mellett döntött. A határozatot azzal indokolták, hogy a történtek után nem tudják fenntartani a 60 ágyas otthont. A Hacienda közleménye szerint mielőtt bezárnának, Arizona állam illetékeseivel együttműködve gondoskodnak az otthon három tucatnyi páciensének elhelyezéséről.

Tavaly december végén derült ki, hogy az otthonban élő 29 éves, vegetatív állapotban lévő nő kisfiút szült. A nő a Phoenixtől mintegy 205 kilométerre délkeletre fekvő rezervátumban élő San Carlos apacs törzs tagja. Az áldozat hároméves kora óta szorul ápolásra.

A hatóságok elrendelték az otthon valamennyi férfi alkalmazottjának DNS-vizsgálatát, ennek nyomán nemi erőszak vádjával letartóztatták az otthon egyik ápolóját, a 36 éves Nathan Sutherlandet.

Az intézmény személyzete azt állította, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt. A Hacienda elnök-vezérigazgatója, Bill Timmons lemondott az eset miatt.

Az állam kormányzója felkérte az arizonai főügyészt, hogy indítson vizsgálatot a Hacienda ellen. Az áldozat családja közölte, hogy magához veszi az újszülött gyermeket.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

Lángokban áll Minneapolis

Minneapolisban tovább folytatódtak a tüntetések és az erőszakos megmozdulások, a tüntetők felgyújtottak...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018