eur:
395.33
usd:
366.29
bux:
65165.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Bezárják az otthont, ahol megerőszakoltak egy beteget

Csak akkor derült ki az erőszak, amikor a vegetatív állapotú nőnek gyermeke született.

A phoenixi Hacienda HealthCare ápolási otthon illetékesei bejelentették, hogy az intézmény vezetése az otthon bezárása mellett döntött. A határozatot azzal indokolták, hogy a történtek után nem tudják fenntartani a 60 ágyas otthont. A Hacienda közleménye szerint mielőtt bezárnának, Arizona állam illetékeseivel együttműködve gondoskodnak az otthon három tucatnyi páciensének elhelyezéséről.

Tavaly december végén derült ki, hogy az otthonban élő 29 éves, vegetatív állapotban lévő nő kisfiút szült. A nő a Phoenixtől mintegy 205 kilométerre délkeletre fekvő rezervátumban élő San Carlos apacs törzs tagja. Az áldozat hároméves kora óta szorul ápolásra.

A hatóságok elrendelték az otthon valamennyi férfi alkalmazottjának DNS-vizsgálatát, ennek nyomán nemi erőszak vádjával letartóztatták az otthon egyik ápolóját, a 36 éves Nathan Sutherlandet.

Az intézmény személyzete azt állította, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt. A Hacienda elnök-vezérigazgatója, Bill Timmons lemondott az eset miatt.

Az állam kormányzója felkérte az arizonai főügyészt, hogy indítson vizsgálatot a Hacienda ellen. Az áldozat családja közölte, hogy magához veszi az újszülött gyermeket.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×