eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hóban rekedt autó az ausztriai Tirol tartományban lévő Galtür településen 2019. január 15-én. Az ismétlődő nagy hóesés súlyos gondokat okoz a közlekedésben Ausztria nagy részében. Ausztria Voralberg és Tirol tartományában a legmagasabb szintű  lavinaveszély van érvényben.
Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Kopatsch

Már "csak" 4-es szintű a lavinaveszély Ausztriában

Ausztriában enyhült a hóhelyzet. A hatóságoknak több utat sikerült megtisztítaniuk, és kedvezőre fordult az időjárás is. Tihanyi Zsolt ausztriai síoktató beszélt a helyzetről az InfoRádiónak.

Normalizálódni látszik a helyzet Ausztriában az elmúlt napokban leesett, iszonyatos mennyiségű hó fojtogatása után. Mint Tihanyi Zsolt ausztriai síoktató az InfoRádiónak elmondta,

az összes útkarbantartó gép munkában volt az obertauerni hágónál, így sikerült azt mindkét irányban szabaddá tenni.

"Már éjszakára sem kell lezárni. A hétfői napon helikopterről végigvizsgálták a területet, és ahol kellett, ott lavinát robbantottak. Azóta napsütés van, a szél is elmúlt, és a következő napokra is napos, száraz időt jósolnak" - számolt be a síoktató.

A lavinaveszélyről szólva elmondta, az ötös skálán már csak 4-es a szintű a figyelmeztetés, de még így is eléggé magas.

"A nagyon nagy felhalmozódott hómennyiség miatt a spontán lavinák elindulásának esélye igen magas, így ez a fokozat megmarad Salzburg tartományban, Tirolban és Voralbergben is. Van, ahol még az 5-öst is tartják."

Akik a síelők közül elhagyják a pályákat, azok abszolút veszélyben vannak, a sípályákra viszont ha veszélyt jelentene valahol a hógörgeteg, ki sem nyitják azokat egész addig, amíg nem tudják biztosítani, hogy a pályánál magasabban fekvő részekről nem indul meg a hó. Nyitott pályán tehát nem kell félni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×