eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin

Kerry tűzszünetet kér Oroszországtól

John Kerry amerikai külügyminiszter felszólította pénteken Oroszországot, hogy szüntesse be a "sok nő és gyerek halálát okozó" szíriai bombázásait, tartson tűzszünetet.

"Oroszország egyértelműen közölte, hogy képes tűzszünet bevezetésére. Az irániak pedig másfél nappal ezelőtt azt mondták Londonban (a szíriai adományozói konferencián), hogy most már támogatják egy tűzszünet bevezetését" - jelentette ki Kerry washingtoni sajtótájékoztatóján, miután visszatért a szíriai konfliktus rendezésének szentelt európai körútjáról.

"Tudni fogjuk a következő napokban, hogy ki vehető komolyan, és ki nem" - mondta a damaszkuszi vezetéssel szövetséges Oroszországnak címezve, amelynek légiereje több napja bombázza a Aleppó észak-szíriai várost és környékét.

Kerry kijelentette, hogy léteznek bizonyítékok, "amelyek szerint Oroszország egyértelműen használ célra vezető berendezés nélküli, hagyományos bombákat. Ezek nem precíziós bombák, és civilek, köztük nők és gyerekek halnak meg tőlük nagy számban". Elítélte, hogy "kórházakat, lakónegyedeket" érnek találatok, valamint hogy "a repülőgépek visszatérnek a bombázás helyszínére, és megölik a mentőket is, aki ellátnák, elszállítanák a sebesülteket. Ezt be kell szüntetni!" - szögezte le Kerry.

"Oroszország felvetett néhány konstruktív gondolatot arra vonatkozóan, hogy lehetne tűzszünetet bevezetni. De ha ez csak üres beszéd, és folytatni akarja a bombázásokat, akkor az senkinek nem fog tetszeni" - tette hozzá az amerikai miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×