eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Kölyök németjuhászt küld Oroszország Párizsba együttérzése jeleként

Oroszország egy kölyök németjuhász kutyát küld a párizsi hatóságoknak, hogy ezzel a szimbolikus lépéssel is tiszteletét fejezze ki a terroristák által a héten megölt francia rendőrkutya iránt - mondta Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyminiszter. S hozzátette: a lépéssel egyben az oroszok együttérzéséről biztosítják Franciaországot a párizsi terrortámadásokat követően.

A francia rendőrség korábban azt közölte, hogy a hétéves, Diesel nevű kutyát a terroristák lőtték le a Saint-Denis párizsi elővárosban szerdán végrehajtott antiterrorista akció során.

Kolokolcev péntek késő este úgy nyilatkozott, hogy a halálos támadásokkal kapcsolatos részvétnyilvánítás mellett egy kölyökkutyát is küldenek, hogy az "pótolhassa" Dieselt.

Az egyik francia rendőrségi kommandós alakulathoz tartozó rendőrkutyát az interneten hősként gyászolták. A francia rendőrség a Twitter közösségi portálon jelentette a belga juhászkutya halálát, közzétéve a csapat tagját alkotó állat fotóját is. Órákon belül sok ezren fejezték ki együttérzésüket a Je Suis Charlie (Hebdo) mintájára alkotott JeSuisChien (Én is kutya vagyok) üzenettel, de előfordultak a JeSuisDiesel, a RIPDiesel vagy a PrayForDiesel posztok is. Némelyek a szolidaritás jeleként saját kutyájuk fotóját posztolták.

Az orosz belügyminiszter beszédében azt is megemlítette, hogy a kutya egy orosz tündérmesében szereplő lovag után a Dobrinya nevet kapta, amely az erőt, a jóságot, a bátorságot és a feltétlen hűséget fejezi ki.

Az orosz belügyminisztérium egyébként pénteken fotókat, s egy videót is közzétett a kutyusról: ez utóbbin Dobrinya egy labdával játszik. Szombaton pedig a kiskutya megjelent az orosz állami tévé képernyőjén is.

Dobrinya jelenleg 2 hónapos, s egy rendőrkutya-kiképző központban él Moszkva közelében. Mielőtt elküldik Franciaországba, orvosi vizsgálatokon esik majd át.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×