eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin

Salzburg megtelt migránsokkal

Salzburg városa ismét megtelt migránsokkal, csütörtök délután 3200-an vártak arra, hogy továbbutazhassanak Németország felé.

A belügyminisztérium közlése szerint még további 1500-an érkezhetnek buszokkal a városba a stájerországi Spielfeld határátkelőtől. Salzburg polgármestere szerint a város befogadásának határához érkezett.

A Salzburg tartományban lévő freilassingi átkelőhöz 1400-an érkeztek szerdán. Csütörtök délután a freilassingi határátkelőtől két kilométerre lévő átmeneti befogadóhelyen kétezer ember várta, hogy továbbutazhasson.

A városban szerdán háromezren éjszakáztak három befogadóközpontban. Ennyien még nem töltötték az éjszakát a településen. Csütörtökön Salzburgban a belügyminisztérium kérésére 700 menekültet helyeztek el a Schwarzenberg kaszárnya területén berendezett táborban, négyszáz embert Kufsteinben szállítottak, 200-at pedig felső-ausztriai határátkelőkhöz.

Ennek ellenére kevesebben utaztak tovább Ausztriából Bajorországba a hét elejéhez képest, hétfőn 8500-an, szerdán hatezren érkeztek Németországba.

Jelenleg a német-osztrák határ mentén öt ponton zajlik a menekültek rendezett átutaztatása, a salzburgi Oberndorfból már nem, azonban a tiroli Kufsteinból indítanak migránsokat Németország irányába.

Szerdán 3500-an lépték át az alsó-bajországi határt Neuhaus am Inn, Simbach és Wegscheid határátkelőknél, 2100-an a felső-bajorországi Kiefersfelden és Freilassing településeknél utaztak be az országba.

Kiefersfelden településre a Tirol tartományban fekvő Kufstein határátkelőjétől érkeztek, ez az átkelő szerda óta üzemel újra, aznap ezer menekült lépte át itt a határt. A tiroli rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg nyugodt a helyzet, a határ mentén felállított sátorban 600-an várják, hogy továbbutazhassanak. A tiroli tartományi vezető csütörtökön jelentette be, hogy még karácsony előtt téliesítik az itt felállított sátrakat.

A karintiai Klagenfurtnál 450 fő elhelyezésére alkalmas csarnok megnyitásáról döntöttek, az új befogadóhelyet az állam saját hatáskörben jelölte ki. A szálláshely várhatóan november végétől üzemel majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×