eur:
387.46
usd:
359.42
bux:
69215.53
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Ezért borulhatott fel a bálnanéző hajó

A bálnanéző hajó balesetének az lehetett az oka, hogy az utasok egyik oldalra tömörültek - közölte a kanadai közlekedésbiztonsági hivatal egyik nyomozó igazgatója a hét végén Kanada csendes-óceáni partjainál történt szerencsétlenségről.

A bálnafigyelő turistákat szállító hajó Vancouver-szigetnél felborult és elsüllyedt. A három fős személyzetet és 18 utast ki tudtak menteni, öt brit utas meghalt, egy ausztráliai pedig eltűnt. A baleset idején szélcsendes, napos idő volt, de túlélők elmondása szerint a bálnákat néző utasok a hajó egyik oldalára tömörültek, míg a másik oldalt hirtelen erős hullámverés érte.

Marc André Poisson nyomozó igazgató kedd esti sajtóértekezletén elmondta: a meteorológiai adatok alátámasztják azt az eshetőséget, hogy egy nagyobb hullám lökte meg a hajó könnyebb oldalát. A vizsgálat még hónapokig eltarthat - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány
Exkluzív bejelentés

Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány

Magyar szövetségi kapitány veszi át a férfi jégkorong-válogatott irányítását – jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában Such György. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke arra tesz javaslatot az elnökségnek, hogy Majoross Gergely klubedzői munkája mellett dolgozzon a nemzeti csapatnál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×