eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin

A háború elleni fellépésre szólította fel a vallási vezetőket a pápa

A háború elleni közös fellépésre szólította fel a különböző vallások vezetőit Ferenc pápa vasárnap, azt hangoztatva, hogy a világban jelenleg zajló számtalan konfliktus fényében nem szabad tétlennek maradni.

"Eljött az idő, hogy a vallások vezetői együttműködjenek a sebek begyógyítása, a konfliktusok megoldása és a béke keresése érdekében. Nyilvánvaló, hogy (...) nem maradhatunk tétlenek ennyi szenvedés és értelmetlen mészárlás láttán" - írta a katolikus egyházfő közleményében, amelyet egy olaszországi vallásközi béketalálkozóra küldött.

Ferenc pápa közleményében megemlékezett az első világháború kitörésének századik évfordulójáról is. "Ezekben a napokban, amikor nem kevés nép segítségre szorul ahhoz, hogy megtalálja a békéhez vezető utat, ez az évszám emlékeztet minket arra, hogy a háború sohasem lehet a helyes eszköz" - írta.

"A háború sosem szükséges vagy elkerülhetetlen. Mindig van egy megoldás: a párbeszéd útja, a találkozás és az igazság keresése" - írta vasárnapi közleményében Ferenc pápa. Mint fogalmazott, a háború az erőszak spiráljába löki a népeket, amit csak nagyon nehezen lehet kontrollálni, s ami mindent elpusztít.

A katolikus egyházfő azt is hangsúlyozta, hogy a különböző vallási hagyományoknak hozzá tudnak járulni a béke megteremtéséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×