Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Atomháborút modellező videofelvételt tett közzé Phenjan

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Egyesült Államok elleni atomháborút modellező videofelvételt tett közzé a hét végén Phenjan: a terv szerint az észak-koreai hadsereg négy amerikai célpontra mér atomcsapást.

A kabinet honlapjára, illetve a Youtube fájlmegosztóra feltett felvételen célpontként szerepel Washington, Los Angeles és Hawaii, illetve még egy helyszín az Egyesült Államok középső részén, amelyet a kommentátor Colorado Springsnek nevez, ugyanakkor a bemutatott térképen inkább Arkansas állam déli vagy Louisiana északi részére mutat a rakéta útját jelölő nyíl.

A Colorado államban fekvő Colorado Springs vélhetőn azért került a célpontok közé, mert a közelében található az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD), valamint az amerikai légvédelmi akadémia - írja az USA Today című amerikai napilap.

A mintegy négyperces propagandafilmen tűzgolyók mutatják a rakétabecsapódásokat, s közben az ország hadierejét fitogtató rakétakísérletek és haditechnikai felvonulások láthatók rajta, rockos gitárszólók kíséretében.

Már több mint négyszázezren tekintették meg az atomháborús tervet a Youtube-on.

Észak-Korea a minap atomcsapással fenyegette meg az Egyesült Államokat és Japánt is, miután ők szigorú szankciókat vezettek be vele szemben rakétakísérlete és föld alatti atomrobbantása miatt.

Észak-Koreában hétfőn ünneplik Kim Ir Szen államalapító születésnapját, és nyugati kémműholdak felvételeiből ítélve Phenjan egy újabb rakétakísérletre készül. Az effajta erőfitogtató rakétakísérleteket Phenjan jeles ünnepekhez vagy évfordulókhoz időzítve hajtja végre.