eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Orosz katonák maradnak Örményországban 2044-ig

Örményország pénteken biztonsági garanciákért cserébe beleegyezett abba, hogy 2044-ig működhessen orosz katonai támaszpont a területén.

Szerzs Szargszján örmény államfő a Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel folytatott megbeszélések után kijelentette: Moszkva az egyezmény keretében ígéretet tett arra, hogy modern fegyvereket biztosít az örmény hadseregnek, valamint segít neki a biztonsági feladatok ellátásában.

Szargszján a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az új megállapodás nagyobb mozgásteret enged az orosz csapatoknak. Egy 1995-ös egyezség 2020-ig engedélyezte az orosz támaszpont működését Örményországban, és a katonák csak az egykor a Szovjetunióhoz tartozó területen hajthattak végre feladatokat.

A megállapodás keretében Oroszország két atomreaktort is épít majd egy szovjet időkben létesített örmény atomerőműben.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×