eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin

Horvátországban tárgyal Bajnai Gordon

Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn Zágrábban Jadranka Kosor horvát kormányfővel tárgyal az energiabiztonság kérdéseiről, valamint az Európai Unió bővítéséről, azon belül Horvátország csatlakozásáról.

Az energiabiztonság erősítésének témakörében kiemelkedik a két ország által közösen tervezett gázvezeték ügye. A tervezett vezeték Horvátország és Magyarország gázvezeték-rendszerei között teremti meg a kapcsolatot, valamint a Balti- és Adriai-tenger között létrejövő gázfolyosó egyik kiemelten fontos eleme.

Szollár Domokos szóvivő tájékoztatása szerint a magyar és közép-európai energiabiztonság szempontjából stratégiai fontosságú a Krk szigetére tervezett folyékony gázterminál megépítése is.

A tárgyalások másik kiemelt napirendi pontja Horvátország EU-csatlakozása. Magyarország szilárdan elkötelezett a délkelet-európai térség országai európai közeledésének támogatása, ezen belül Horvátország mielőbbi európai uniós tagsága iránt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×