Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sokkal több brit kapta el a H1N1-et, mint gondolták

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Egyesült Királyságban öt gyerek közül egynek a szervezetében ott vannak az új típusú influenza ellen védő antitestek, vagyis sokkal többen estek már át a betegségen, mint azt az illetékesek eddig gondolták.

Sokkal többen kapták már el az új típusú influenzát az Egyesült Királyságban, mint ahogy azt a szakértők eddig becsülték - derült ki a levett vérminták elemzéséből. Ez lehet a magyarázat arra, hogy a járvány második, őszi hullámában miért nem betegedtek meg annyian, mint nyáron.

Akkor Londonban és az ország középnyugati részén volt a legtöbb megbetegedés, és most az e két területen élőktől származó mintákból kimutatták: a gyerekek egyharmadának szervezetében ott vannak a vírus ellen védő antitestek, vagyis át kellett esniük a H1N1-fertőzésen.

A szigetországban átlagosan öt gyerek közül egy betegedett meg az új típusú influenzától, de legalább a felüknél egyáltalán nem alakultak ki tünetek.

A szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy lesznek még influenzás megbetegedések, hiszen a szezonális vírusok csak most kezdenek fertőzni, a járvány pedig karácsony táján tetőzhet.

Nagy-Britanniában nemrég az öt éven aluli, egészséges gyerekekre is kiterjesztették az oltási programot, mivel ez az a korosztály, amelyiknél súlyos szövődmények alakulhatnak ki a fertőzés nyomán.