eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin

Házkutatást tartottak a CIA egyik igazgatójánál

Házkutatást tartott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik - már távozóban lévő - igazgatójánál.

Az FBI közölte: Kyle Foggo virginiai lakását és a CIA központjában lévő irodáját kutatták át.

Kyle Foggo, a CIA harmadik számú vezetője ellen több kormányügynökség, köztük az FBI, a Védelmi Bűnügyi Nyomozó Szolgálat, valamint a CIA főinspektora folytatott vizsgálatot. További részleteket nem közöltek a hatóságok.

Kyle Foggo két évtizeden át fedett ügynökként dolgozott a hondurasi Tegucigalpában, illetve Bécsben és Frankfurtban.

Foggót a múlt pénteken lemondott Porter Goss CIA-igazgató emelte ki az ismeretlenségből 2004 novemberében, és helyezte a szervezet harmadik legfontosabb tisztségébe.

A CIA főfelügyelője arra kíváncsi, hogy Foggo vajon az előírásoknak megfelelően ítélt-e oda szerződéseket egy régi barátjának, Brent Wilkes hadiipari vállalkozónak, akinek a cége összesen csaknem 100 millió dolláros megrendelésekhez jutott az utóbbi években.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×