eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin

Fokozott terror-ellenes együttműködést sürget az indonéz elnök

Fokozott regionális terroristaellenes együttműködést sürgetett az indonéz államfő az ázsiai-csendes-óceáni országok parlamenti küldöttségeinek jakartai tanácskozásán. Az indonéz elnök hosszú, elhúzódó küzdelemre figyelmeztetett.

Az indonéz elnök a tanácskozáson úgy vélte, hogy a terroristák ellen politikai, gazdasági, jogi, szociális és ideológiai is fel kell lépni. Susilo Bambang Yudhoyono figyelmeztetett: a délkelet-ázsiai terrorista szervezetek átszervezik soraikat és új tagokat toboroznak.

Indonézia egyébként a terrorizmus elleni harc egyik központja a délkelet-ázsiai térségben. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló Jemaah Islamiyah nevű szervezet 2000 óta támadások sorozatát hajtotta végre.

Bali szigetén két robbantássorozatban több mint 220 embert ölt meg a szervezet, de a térség más országaiban is hajtott végre merényleteket.
Az utóbbi években a Jemaah Islamiyah több tagját elfogták Indonéziában, Malajziában, Szingapúrban és a Fülöp-szigeteken, ám a szervezet mégis képes újabb terrortámadások végrehajtására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×