eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Zuhant az üzemanyagok ára, de nem a benzinkutakon

Az üzemeltetők most kompenzálják a hatósági ármaximum okozta veszteségeket.

A múlt héten is nagyot csökkent az üzemanyagok nagykereskedelmi ára (a benziné 18, a gázolajé 14 forinttal), a héten is folytatódik a nagy áresés (a benzinnél 15, a gázolajnál 10 forinttal), így összesen már a benzinkutakon is érzékelhetőnek kellene lennie az árcsökkenésnek, de a 24.hu Budapesten, illetve az agglomerációban csak néhány helyen találkozott 470 forint körüli árral.

Vannak kutak, ahol ragaszkodnak a 480 forintos, az állam által maximált árhoz, a holtankoljak.hu is, azt írja, hogy a kiskereskedelmi árak tekintetében már érezhető a csökkenés, egyre nagyobb arányban csökkentik a töltőállomások a kiskereskedelmi áraikat a 480 forintos hatósági árról, de nem mindenki.

A kutak árrését vitte el a pár hete bevezetett hatósági ár. Bár nem tiltja semmi, hogy az ár lejjebb menjen, de a kutak most vagy nem csökkentik a tankolásért fizetendő árat, vagy csak mérsékelten, így pótolják ki az elmúlt hetekben elszenvedett veszteséget vagy árrésveszteséget.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×