eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
Oil Refinery Piping system in contrast with a blue sky
Nyitókép: Huyangshu/Getty Images

Ismét meglódult az olajár

Emelkedett az olaj ára szombaton, a hetet több mint nyolc százalékos, augusztus óta a legnagyobb drágulással fejezte be, azzal együtt is, hogy az emelkedés mértékét pénteken két százalékos csökkenést okozó profitkivétel is visszafogta.

A mostani heti áremelkedés csaknem két hónapja az első volt, az előző hat hétben csökkent az energiahordozó ára.

A heti drágulás mögött elsősorban az állt, hogy enyhültek az aggodalmak az új vírusvariáns gazdasági növekedést lassító, az olajkeresletet visszafogó hatásával szemben.

Szombat délelőtt a Brent nyersolaj ára 1,25 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 75,35 dolláron, a WTI ára pedig 1,42 százalékkal ment fel 71,94 dollárra. A Brent ára 51 százalékkal, a WTI ára 72 százalékkal áll az év eleji felett.

Itthon az üzemanyagok ára a közelmúltban némileg követte a csökkenő világpiaci árakat, és a hatósági maximumként meghatározott 480 forintos literárnál olcsóbban is lehetett tankolni. Nagy kérdés, hogy az újabb drágulás hatása miként gyűrűzik be a hazai kutakra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×