eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Budapest Airport

Megerősítették, folynak a tárgyalások a Budapest Airport megvásárlásáról

Az Indotek Csoport üzleti tárgyalásokat folytat dominánsan piaci (magyar és kisebb részben amerikai) befektetőkkel a Budapest Airport Zrt. konzorciumban történő potenciális megvásárlásáról.

Az Indotek Csoport közleményben reagált a Bloomberg hírére, hogy magánkézbe kerülhet a ferihegyi repülőtér. Mint arról az Infostart is beszámolt, a Bloomberg úgy értesült, hogy egy magyarokból álló konzorcium ajánlatot tett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport megvásárlására.

Az Indotek Csoport vezérigazgatója, Jellinek Dániel közleményében megerősítette a tárgyalások tényét, mint fogalmaz,

az Indotek Csoport üzleti tárgyalásokat folytat dominánsan piaci (magyar és kisebb részben amerikai) befektetőkkel a Budapest Airport Zrt. konzorciumban történő potenciális megvásárlásáról.

Az Indotek Csoport által szervezett konzorcium kizárólag politikai kapcsolódással semmilyen formában nem rendelkező professzionális szereplőkből áll, folyamatosan keresi a felvásárlási célpontokat, elsősorban az ingatlan- és a kapcsolódó gazdasági szektorok területén. A cégcsoport kiemelt erőssége olyan piaci célpontok akvizíciója, majd konszolidációja és fejlesztése, amelyek gazdasági nehézségekkel küzdenek.

Az üzleti tárgyalások bizalmas jellegénél fogva semmilyen további tájékoztatást nem áll módomban közzétenni

- áll Jellinek Dániel vezérigazgató közleményében.

A Bloomberg cikkét szemléző Portfolio megjegyzi, hogy a Budapest Airport három jelenlegi tulajdonosa, a szingapúri állami befektetési alap, a GIC, egy kanadai nyugdíjalap, és az AviAlliance, egy reptereket működtető, szintén kanadai cég. A Bloomberg szerint a tulajdonosoknál egyelőre nincs tervbe véve a reptér eladása.

Az Indotek Csoport, az 1997-ben alapított Indotek Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. Jelenleg piacvezető a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. Több mint 300 ingatlan felett rendelkezik, a beépített és bérbe adható ingatlanterületének a nagysága pedig összességében meghaladja az 1,5 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik. Vegyesen magyar-amerikai tulajdonban áll. Külföldi tulajdonosa az amerikai Stryker család.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×