INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

budapest airport

indotek group

jellinek dániel

Megerősítették, folynak a tárgyalások a Budapest Airport megvásárlásáról

Megerősítették, folynak a tárgyalások a Budapest Airport megvásárlásáról

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Az Indotek Csoport üzleti tárgyalásokat folytat dominánsan piaci (magyar és kisebb részben amerikai) befektetőkkel a Budapest Airport Zrt. konzorciumban történő potenciális megvásárlásáról.

Az Indotek Csoport közleményben reagált a Bloomberg hírére, hogy magánkézbe kerülhet a ferihegyi repülőtér. Mint arról az Infostart is beszámolt, a Bloomberg úgy értesült, hogy egy magyarokból álló konzorcium ajánlatot tett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport megvásárlására.

Az Indotek Csoport vezérigazgatója, Jellinek Dániel közleményében megerősítette a tárgyalások tényét, mint fogalmaz,

az Indotek Csoport üzleti tárgyalásokat folytat dominánsan piaci (magyar és kisebb részben amerikai) befektetőkkel a Budapest Airport Zrt. konzorciumban történő potenciális megvásárlásáról.

Az Indotek Csoport által szervezett konzorcium kizárólag politikai kapcsolódással semmilyen formában nem rendelkező professzionális szereplőkből áll, folyamatosan keresi a felvásárlási célpontokat, elsősorban az ingatlan- és a kapcsolódó gazdasági szektorok területén. A cégcsoport kiemelt erőssége olyan piaci célpontok akvizíciója, majd konszolidációja és fejlesztése, amelyek gazdasági nehézségekkel küzdenek.

Az üzleti tárgyalások bizalmas jellegénél fogva semmilyen további tájékoztatást nem áll módomban közzétenni

- áll Jellinek Dániel vezérigazgató közleményében.

A Bloomberg cikkét szemléző Portfolio megjegyzi, hogy a Budapest Airport három jelenlegi tulajdonosa, a szingapúri állami befektetési alap, a GIC, egy kanadai nyugdíjalap, és az AviAlliance, egy reptereket működtető, szintén kanadai cég. A Bloomberg szerint a tulajdonosoknál egyelőre nincs tervbe véve a reptér eladása.

Az Indotek Csoport, az 1997-ben alapított Indotek Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. Jelenleg piacvezető a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. Több mint 300 ingatlan felett rendelkezik, a beépített és bérbe adható ingatlanterületének a nagysága pedig összességében meghaladja az 1,5 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik. Vegyesen magyar-amerikai tulajdonban áll. Külföldi tulajdonosa az amerikai Stryker család.

Nyitókép: Budapest Airport
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018