eur:
389.57
usd:
357.66
bux:
73113.64
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Pixabay

Hétfőtől óriási hiteleket vehetnek fel a kis- és középvállalkozások

Jövő hétfőtől válnak elérhetővé a kkv-k számára a Széchenyi Kártya Program új hitelei. Az új megoldásokat azzal a céllal indították útjára, hogy az eddigieknél nagyobb állami támogatástartalomnak köszönhetően a kedvező kamatozású termékek révén mérsékeljék a járvány gazdasági hatásait – mondta Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletágvezetője.

A program jelentősége Szabó Norbert szerint az, hogy ez a támogatás most nemcsak a túlélésről szól, hanem segíti az újraindulást. Ha valaki nem tudja fizetni az alkalmazottait a kieső árbevétel miatt, akkor igényelheti arra is, de a termékek között van olyan, mely a fejlesztésről szól, erős gazdaságélénkítő szándék is áll mögötte, gondolva a válság utáni újraindulásra. Ez korlátozott ajánlat, csak idén év végéig szerződött hiteleknél él a rendkívüli támogatási tartalom és garanciavállalás.

A korábbi Széchenyi-hitelekhez képest újdonság, hogy magasabb lesz az elérhető hitelösszeg. A régi plafon 100 millió volt minden termékre, most a beruházási hitelnél akár egymilliárd forint is lehet az igényelt összeg. Munkahelymegtartó esetében 750 millió, likviditásinál 250 millió a plafon – mondta a Sberbank mikrovállalati üzletágvezetője.

Fontos előny még, hogy az állami háttér és az MNB által biztosított forrás miatt jóval olcsóbb ez a hitel, mint a korábbi piaci termékek, erős garanciák állnak mögötte.

Az adminisztráció nem változik, szükség van egy kérelemre, NAV-igazolásra, az éves beszámolóra, köztartozás-mentesség igazolására és dokumentáció a tervezett beruházásról, de a vállalkozásoknak érdemes részletesebb tájékoztatást kérni a KAVOSZ irodákban vagy a számlavezető bankfiókokban

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Ugyan szóba jött néhány demokrata kormányzó neve lehetséges elnökjelöltként, egy kivételével nem ismertek országosan, pár hét alatt pedig nem lehet felépíteni senkit – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: Kamala Harris valószínűleg már a konvenció szavazásának első körében megszerzi az elnökjelöltséghez szükséges támogatottságot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jönnek a reakciók Joe Biden visszalépésére, felveszi a kesztyűt Kamala Harris - Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Jönnek a reakciók Joe Biden visszalépésére, felveszi a kesztyűt Kamala Harris - Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×