eur:
395.85
usd:
368.49
bux:
69769.37
2024. június 19. szerda Gyárfás
Vásárlók Budapesten, a WestEnd City Center bevásárlóközpontban advent első vasárnapján, 2015. november 29-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Így lesznek nyitva a boltok a hatnapos karácsonyi szünetben

Néhány hét és itt a karácsony, ráadásul rendkívüli: hatnapos pihenőnap-sorozat jön, a boltok azonban csak két és fél nap lesznek zárva.

A blokkk.com összeállítása szerint a hat napban lesz heti pihenőnap, munkanapcsere és munkaszüneti nap is. Sőt lesz olyan pihenőnap is, amit előtte le kell dolgozni: a bronz- és az ezüsthétvégén. Így december 24. még nem munkaszüneti nap, de heti pihenőnap lesz belőle. Figyelemmel arra, hogy december 25. és 26. munkaszüneti nap, és mivel csak egy nap választja el a heti pihenőnaptól, ezt a napot is le kell előre dolgozni. Így most a december 27-i pénteki napot is előre le kell dolgozni december 14-én, szombaton.

A boltosoknak viszont nem lesz hatnapos szünet, mert nagy a munkaerőhiány és sok a vásárló. A bronzhétvégétől december 23-ig a hétköznap egyébként 18 óráig nyitva tartó iparcikkes boltok egy része tovább tart nyitva, a hagyományoknak megfelelően.

Az egyébként a hét utolsó napján zárva tartók többsége kinyit a bronz-, ezüst- és aranyvasárnapokon is, a szombati nyitvatartást pedig megnyújtják azok, akik 13-14 óra tájékán egyébként bezárnak.

ünnepi időszak változások boltok nyitva tartása
bronz- hétvége december 7., szombat heti pihenőnap lenne, de munkanap, december 24 helyett szokásosnál hosszabb nyitvatartás
december 8., vasárnap heti pihenőnap a boltok nagyobb része kinyit
ezüst- hétvége december 14., szombat heti pihenőnap lenne, de munkanap, december 27 helyett szokásosnál hosszabb nyitvatartás
december 15., vasárnap heti pihenőnap a boltok nagyobb része kinyit
arany- hétvége december 21., szombat heti pihenőnap szokásosnál hosszabb nyitvatartás
december 22., vasárnap heti pihenőnap a boltok nagyobb része kinyit
december 23., hétfő munkanap hosszabb hétköznapi nyitvatartás
karácsony december 24., kedd heti pihenőnap ledolgozzuk december 7-én 14 órakor kötelező bezárni
december 25., szerda munkaszüneti nap boltok zárva (kivétel: benzinkút, virágbolt, édességbolt, pályaudvarok, nonstop kisbolt)
december 26., csütörtök munkaszüneti nap
december 27., péntek heti pihenőnap ledolgozzuk december 14-én szokásos nyitvatartás, de egyes kisebb iparcikk boltok nem nyitnak ki pénteken, vagy szombaton
december 28., szombat heti pihenőnap
december 29., vasárnap heti pihenőnap

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×