INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

huawei

távközlés

google

beck györgy

A Huawei kínai távközlési vállalat logója a Hannoveri Vásáron 2019. április 1-jén. Ebben az évben Svédország az április 5-ig tartó vásár díszvendége.

Szakértő: a Huawei-botrány az egész világ számára rossz jel

Az egész világ fejlődése szempontjából rossz jel, hogy a Google az amerikai elnök egy rendelete miatt több együttműködését felfüggeszti a Huawei-jel – közölte az InfoRádió Okosvilág című műsorában Beck György, a Neumann Társaság elnöke. Közben új fejlemény, hogy Washington 90 napra felfüggesztette a korlátozások hatályba lépését.

Mint az Infostart is beszámolt róla, az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében, miután Donald Trump rendeletet írt alá az amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről, ezzel nehezítve a Huawei és a ZTE vállalatok működését.

A Google vasárnap bejelentette: amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal, utóbbi ezentúl például nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és az új verziókhoz.

Beck György szomorúan tekint a fejleményekre, mivel szerinte a világ változásainak motorja a távközlési piac volt.

Ha „behúzunk egy féket”, az az egész világ szempontjából rossz jel

– mondta a Neumann Társaság elnöke.

A szakértő két fronton is fontos szereplőnek nevezte a Huawei-t a távközlésben, mint mondta, egyrészt mobilhálózat-építésben, másrészt készülékgyártásban is kiemelkedő a cég.

Az mfor.hu cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Huawei a Samsung mögött a világ második legnagyobb mobilgyártójává nőtte ki magát, második legjelentősebb piaca pedig Kína után Európa. A huaweiblog.hu becslése szerint Magyarországon 1,3 millió telefon és tablet származhat a gyártótól.

Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter

Kapcsolódó hang

Beck György: a Huawei-botrány az egész világ számára rossz jel
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018