eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nincs örök harag a késve landolt karácsonyi ajándékok feladóival

Mintegy 900 ezer magyar internetező késve kapta meg a megrendelt karácsonyi ajándékot - derült ki az eNet Internetkutató 2017. január eleji felméréséből. A társaság kutatásvezetője az InfoRádióban azt mondta: a késés miatt a webáruházakat és a futárszolgálatokat egyaránt okolják az ügyfelek, és tanulság az, hogy az évvégi kapacitástöbbletre minden félnek jobban fel kell készülnie.

Az összes hazai internetező hatoda, körülbelül 900 ezer ember rendelt valamit az internetről, amit nem kapott meg időben, átlagosan öt napot késett a csomagjuk – mondta el az eNet internetkutató kutatásvezetője.

„Azt gondolnánk, hogy nagyon sokan negatívan ítélik meg ezt a helyzetet és nem fognak többet vásárolni, de azt látjuk, hogy még az első sokk hatása alatt sem feltétlenül mondja azt a többség, hogy valami nagyon rossz dolog történt, hanem kicsit úgy élik meg, mint a hagyományos karácsonyi tumultust, ami elkerülhetetlen” - idézte a kutatási eredményeket Pintér Róbert.

Az e-Net internetkutató kutatásvezetője jelezte, a válaszadók kétharmada úgy gondolja, hogy legközelebb is fog rendelni attól a webáruháztól, ahonnan késve érkezett meg a rendelése, csupán tíz százalék mondta azt, hogy onnan máskor biztosan nem rendel és mindössze egy százalék jelezte azt, hogy soha többet nem rendel az internetről.

„Kényelmetlenül érintette az embereket, és általában a futárszolgálatot és a webáruházat egyaránt hibáztatják, de olyan jelenségként élik meg, ami a karácsonyi vásárlási lázban teljesen normális” - mondta Pintér Róbert.

Az eNet internetkutató kutatásvezetője kiemelte, a felmérés minden szereplőnek hordoz tanulságokat. A vásárlóknak azt, hogy érdemes minél hamarabb rendelni. A webáruházak ugyan általában tisztában vannak azzal, hogy ünnepi roham várható, hiszen a forgalmuk negyedét hat hét alatt realizálják, ami hatalmas mennyiségű csomagot jelent, ehhez átmeneti kapacitásbővítésre lenne szükségük. Lehet automatizálással, a logisztika újratervezéssel élni, átgondolni, hol és hogyan dugult el a rendszerük. A futárcégek számára a legnehezebb ez a helyzet, hiszen nekik a legnehezebb az átmeneti kapacitásbővítés – tette hozzá a kutatásvezető.

„A legnagyobb tanulság az, hogy sokkal nagyobbat nőtt a karácsonyi rendelések mennyisége, mint amire előre fel lehetett volna készülni, erre a rohamra senki nem számított, az átmeneti kapacitásbővítések nem tudtak megtörténni” - hangsúlyozta Pintér Róbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×