Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Közel 10,5 milliárd forinttal gyarapodik a költségvetés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében a Magyar Állam értékesíti az Egis Gyógyszertár Nyrt.-ben meglevő, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól átvett közel 5%-os részesedését. A tranzakciónak köszönhetően 10,33 milliárd forinttal gyarapodik a költségvetés.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében a Magyar Állam értékesíti az Egis Gyógyszertár Nyrt.-ben meglevő, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól átvett közel 5 százalékos részesedését. A tranzakciónak köszönhetően 10,33 milliárd forinttal gyarapodik a költségvetés - olvasható az MNV Zrt. közleményében.

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól 2013. szeptember 30. napján a Magyar Állam tulajdonába és az MNV Zrt. kezelésébe került 368 933 db, 4,74 százalékos szavazati arányt megtestesítő névre szóló, Egis Gyógyszertár Nyrt.- törzsrészvény.

Az Egis Gyógyszertár Nyrt. 50,91 százalékos tulajdonosa, a francia Servier-csoport (Servier) 100 százalékos leányvállalata, az Arts et Techniques du Progrès a lebonyolító KBC Securities közreműködésével önkéntes vételi ajánlatot tett a piacon lévő EGIS-részvényekre 28.000 Ft/részvény áron. Az állami részesedés értéke 28.000 Ft-os áron 10,33 Mrd Ft.

Az MNV Zrt. Igazgatósága november 4-én a vételi ajánlat elfogadásáról döntött, a részvények transzferálása az MNV Zrt. részéről a döntést követően megtörtént.