eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin

A tavalyinál jobb szezont zárhat a szállodaipar

Többen választották idén a belföldi nyaralást, mint tavaly, a külföldi turisták száma pedig nagyjából 10 százalékkal nőtt - mondta a ReggelInfónak Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség alelnöke.

A tavalyinál várhatóan jobb szezont zárhat idén a magyar szállodaipar. Az első hat hónap adatai alapján ugyanis 1,5 százalékkal nőtt a belföldi turizmus - mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség alelnöke.

Mint mondta, júliusról még nincsenek adataik, de azt hallották, hogy Balatonon több hétvégére nem lehetett szállodai szobát kapni. "Még néhány hétre szükség van, hogy értékelni tudjuk a nyári szezont, de kétségtelen tény, hogy amikor a lakosságnak talán az üdülésre, nyaralásra kevesebb pénz jut, a belföldi turizmus kínálatában és talán az áraiban is igen jó alternatívát képez, és a családok jelentős mértékben igénybe veszik a szolgáltatásokat" - fogalmazott.

Niklai Ákos kitért arra is, hogy a külföldiek vendégéjszakáinak száma csaknem 10 százalékkal nőtt ugyanebben az időszakban.

A jelentős növekedés szerinte elsősorban a fapados légitársaságok tevékenységének köszönhető, és ennek főleg Budapest élvezte a pozitív hatását. Vidéken viszont nem emelkedett jelentősen a külföldi turisták száma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×