Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csökkenhet a villanyszámla, de mennyivel?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogadta a Magyar Energia Hivatal az ELMŰ Nyrt. által javasolt, az egyetemleges szolgáltatás keretében bevezetendő, csökkentett egységárakat. Az új szolgáltatási díjak júliustól érvényesek, nézzük meg, hogy ki, mikor és mennyit fizet. A penzcentrum.hu. elemzése.

A lakossági fogyasztókra évi 1320 kWh fogyasztásig az A1 kedvezményes árszabás vonatkozik, az e feletti fogyasztást az A1 normál árszabással számolják el. Az üzletszabályzatban bevezetett kedvezményes csomag energiatakarékosságra kívánja ösztönözni a fogyasztókat.

A penzcentrum.hu által közölt táblázatban megjelölt csúcsidőszak a nyári időszámítás szerint a 07-23 óra közötti időszakra vonatkozik, 23-07 óra között beszélünk völgyidőszakról. A téli időszámítás során egy órával korábbra tolódik a csúcsidőszak - így a völgyidőszak - kezdete is. A nem munkanapnak számító napokon a csúcsidőszak is völgyidőszaknak minősül.

Lakossági fogyasztók esetén a számla kiegyenlítésének határideje mindig a számlakészítés időpontjától számított 22. nap. A1 és A2 árszabások esetén csatlakozási pontonként havi bruttó 195 forint az elosztói alapdíj, B díjszabás esetén ez a díjtétel havi 65 forint.

A VET 147. paragrafusa alapján fizetendő pénzeszközök nem képeznek ÁFA alapot. Árváltozás esetén a havonta kiküldött részszámlák összege is módosul. A szolgáltató ilyen esetben az elszámolási időszakon belül időarányosítást alkalmaz, így a mérőállásokat nem szükséges bejelenteni.