eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Egy fapadossal kevesebb: kivonul a Ryanair

Kivonul ősztől az ír Ryanair Budapestről, és egyben Magyarországról is egyelőre - jelentette be a légitársaság marketing menedzsere. Tamás László hozzátette: nem tudtak megegyezni a Budapest Airporttal, a Ferihegyet üzemeltető társaság az utasforgalom növekedését ajánló ár cégnek nem adott megfelelő mértékű kedvezményt az áraiból. A Budapest Airport szóvivője azt mondta: nem marad űr a távozó légitársaságok után, mert a versenytársak is bővültek újabb desztinációkkal.

Kivonul a Ryanair Budapestről, miután a diszkont légitársaság nem tudott megegyezni a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airporttal a díjak csökkentéséről.

A diszkont légitársaság régióért is felelős értékesítési és marketing igazgatója, Tamás László közölte, hogy októbertől nem indítja el budapesti járatait, amelyek Bristolba, Dublinba, East Midlands-ra és Glasgow Prestwick repülőtérre közlekedtek. Annak ellenére nem tudták elérni az árak kívánt mértékű csökkentését a BA-nál, hogy 25 új járat indítását is beígérték - jelent meg több lap internetes portálján.

A Ryanair úgy vélte: az új járatok egy-két éven belül évi kétmillió utast is hozhattak volna a ferihegyi reptérnek, ennek fejében azonban elvárta volna a légitársaság, hogy a BA szignifikánsan csökkentse a reptér költségeit. Az új célállomások között lehett volna Barcelona, Malaga, Szicília és Göteborg is. Ez az ajánlat viszont nem kellett a BA Zrt.-nek, ezért a diszkont légitársaság októbertől elhagyja Budapestet, ahogyan - hasonló okból - Prágát is.

Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek azt mondta: a diszkont társaságok piacán nem marad űr a távozó légitársaságok után, miután a versenytársak eddig is bővültek, és új járatok indítását jelentették be. Úgy vélte megfelelő pi9acismerettel és marketinggel jók a piaci lehetőségek Budapesten. A Ryanair követelését Szilágyi Károly nem minősítette, annyit mondott, hogy a BA már kidolgozott egy valamennyi társaságra vonatkozó kedvezményrendszert.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×