eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin

Mártha Imre a francia modell alapján vinné tőzsdére az MVM-et

Ha úgy dönt a kormány, akár néhány hónapon belül bevezethető lenne a tőzsdére a Magyar Villamos Művek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a vállalat vezérigazgatója. Mártha Imre ezt a francia modell alapján hajtaná végre.

Az EDF, azaz a francia áramszolgáltató tőzsdei bevezetését az MVM számára is hasznos megoldásnak tartja a vállalat vezérigazgatója. Franciaország megtartotta a cégben az állami dominanciát, mindössze 10 százalékát vezette be a tőzsdére, ezzel azonban komoly transzparenciát erőltetett a vállalatra - mondta Mártha Imre.

Hozzátette: a vállalat befejezte a tőzsdei felkészülést, minden szervezeti és egyéb átalakítást megtett, ami ehhez szükséges, minden kellő szabályzatot elkészített.

Ha tehát úgy dönt a kormány, hogy tőzsdére viszi a céget, ez mindössze néhány hónapot venne igénybe. A folyamat nagyon hasznos volt a cég számára.

Mártha Imre hozzátette: jelenleg ez azonban nem célszerű, hiszen a mostani gazdasági viszonyok mellett nem lenne megfelelő ára a részvényeknek.

A Magyar Villamos Művek vezérigazgatója bízik abban, hogy a társaság által létrehozott központi kereskedőház megelőzi a vértesi erőmű ügyéhez hasonló visszaéléseket. Mártha Imre hozzátette: a szabálytalanul kötött szerződéseket kivizsgálták, és hasonlók elkerülésére a 34 leányvállalatot magába foglaló cégcsoport központosította a kereskedést.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×