Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Oszkó: \"Nem volt még olyan Pénzügyminisztérium, amelyet ennyien ellenőriztek\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megbeszélésre hívja a Pénzügyminisztérium a parlamenti és a parlamenten kívüli pártok szakértőit annak érdekében, hogy a választási felkészülés idején teljes körű és pontos információkat kapjanak az ország gazdasági helyzetéről - jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában a pénzügyminiszter.

Minden költségvetési adat nyilvánosan elérhető, ráadásul azokról a parlamenti pártok további információkat kérhetnek - mondta a pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Oszkó Péter hozzátette: szeretné eloszlatni azokat a politikai megnyilvánulások által táplált illúziót, amely szerint a pártoknak fogalmuk sincsen arról, hogy mi áll a számok hátterében.

Ennek érdekében a tárca a jövő hétre megbeszélésre hívta a parlamenti és a parlamenten kívüli pártok szakértőit, amelyen minden költségvetési kérdést megvitathatnak - közölte a politikus, megjegyezve: a Pénzügyminisztériumnak ezen felül törvényi kötelessége a választások előtt 15 nappal teljes körű beszámolót adni az államháztartás helyzetéről.

Nem volt még olyan kormány és Pénzügyminisztérium, amelyet ennyien ellenőriztek volna: a havi jelentésekben szereplő költségvetési számokat most vizsgálja az Állami Számvevőszék, a Költségvetési Tanács, a Magyar Nemzeti Bank, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap is - hangsúlyozta Oszkó Péter.

Hanganyag: Hlavay Richárd