Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megütötték a bokájukat az áramszolgáltatók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Alaposan megérezték a válság hatását a tőzsdén jegyzett hazai áramszolgáltatók, így ha a teljesítményük a második félévben sem javul, valamint megint olyan szerény osztalékfizetési rátát alkalmaznak majd, mint tavaly, akkor a részvényeik igen nyomott osztalékhozam mellett forognak.

A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) adózott nyeresége az első félévben 8,97 milliárd forint volt, 44,1 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakáénál - közölte a cég nemzetközi számviteli szabvány (IRFS) szerint készült konszolidált gyorsjelentésben kedden.

Az árbevétel 6,5 százalékkal 134,62 milliárd forintra mérséklődött.

A jelentés a visszaesés kapcsán közli, hogy a gazdasági válság hatására csak egyes vállalatok áramfogyasztása csökkent nagy mértékben, s nem egész szektorok felhasználása esett vissza.

Az első félévi profitból számolt egy részvényre jutó nyereség (EPS) 2.639 forintról 1.476 forintra csökkent a bázishoz képest.

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) adózott nyeresége az első félévben 4,17 milliárd forint volt, ami 41,2 százalékkal kisebb az előző év hasonló időszakához képest - közölte az Émász a nemzetközi számviteli szabvány (IRFS) szerint készült konszolidált gyorsjelentésében kedden.

Az értékesítés árbevétele 22,3 százalékkal 48,39 milliárd forintra esett vissza.

A gyorsjelentés megjegyzi, hogy az áramfogyasztás a gazdasági válság hatására csak egyes vállalatoknál, és nem egész szektorokban csökkent jelentősen.

Az Émász profitjából számolt egy részvényre jutó nyereség (EPS) 1.369 forint volt, szemben az egy évvel korábbi 2.326 forinttal.