eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csányi Sándor: Legnehezebb évén van túl az OTP

Az OTP Csoport elnök-vezérigazgatója szerint eddigi legnehezebb évén van túl a hitelintézet. Csányi Sándor a gyorsjelentést követő menedzsmenttájékoztatón a nehézségeket ecsetelve elsősorban azt emelte ki, hogy tavaly az elmúlt tíz év legalacsonyabb hazai GDP-növekedése mellett kellett a bank eredményét növelni.

Legnehezebb évén van túl az OTP - jelentette ki a hitelintézet éves gyorsjelentését követő tájékoztatón a vállalat elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor ezt elsősorban azzal támasztotta alá, hogy 2007-ben az elmúlt tíz év legalacsonyabb hazai GDP-növekedése mellett kellett eredményt elérni - írja a Portfolio.hu.

Eközben a DSK kivételével az összes több külföldi leánybank reorganizációja folyt - tette hozzá az elnök vezérigazgató, aki szerint a banknak a lakossági piacon az év első felében jelentős piacvesztéssel kellett szembenézni, s ennek megfordítása rendkívüli erőforrásokat igényel.

Csányi Sándor a nehézségek közé sorolta azt is, hogy tavaly három vezérigazgató-helyettes is távozott a banktól. A nagy változásokat sikeresen vészelte át a bank, amelyben szerepet játszott, hogy új, decentralizáláson alapuló irányítási rendszert vezettek be a banknál.

Az elnök-vezérigazgató a kevésbé sikeres pillanatok közé sorolta az oroszországi leánybank kapcsán, hogy későn találták meg a megfelelő menedzsmentet, de a helyzet mostanra stabilizálódott.

A szerb terjeszkedést sem nevezte igazán sikeresnek Csányi Sándor, ám kiemelte, hogy három bankot kellett egyesíteni, s az IT rendszer bevezetése is késett. Az év végére viszont komoly értékesítési munka kezdődött, így a várakozások szerint az idei évtől megfelelő teljesítményt nyújt a leánybank. Az elmúlt évben az OTP igen dinamikusan bővítette ukrán, orosz és román fiókhálózatát.

Csányi Sándor szerint megfelelően alakultak a hazai piacon a betét és hitelállomány, miközben a marzs is csak visszafogottan csökkent. A magyar cég adja még mindig a csoport eredményének a háromnegyedét. Az OTP elnök-vezérigazgatója örvendetesnek nevezte, hogy az alapkezelő sokat visszaszerzett a kamatadó bevezetésekor elszenvedett veszteségekből.

Csányi Sándor elmondta, hogy idén az OTP Bank 10% fölötti növekedést tervez. Az OTP Garancia értékesítést jól időzítettnek tartja a bank, a folyamat tavaly év közepén indult. Az OTP terveinek egyetlen rizikója van, hogyha nem jut elég forráshoz a piacon. Piaci, személyi, termék és infrastruktúra oldalról a növekedés keretei biztosítottak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×