eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hamecz: az alapkezelő vezetése új kihívás

Az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága március 1-jei hatállyal az igazgatóság elnökévé választotta Hamecz Istvánt, a Magyar Nemzeti Bank távozó ügyvezető igazgatóját.

Az új vezető Holtzer Pétert váltja az OTP Alapkezelő elnöki posztján.

Hamecz István elmondta, hogy március 1-jével közös megegyezéssel távozik az MNB-től.

A hír szerinte senkit nem lepett meg, piaci körökben is ismert volt.

Hamecz István kijelentette: távozása nincs összefüggésben a vezetőváltással az MNB élén, az erről szóló megállapodást is a jegybankelnök-jelölt megnevezése előtt írták alá.

"Úgy éreztem, már eleget voltam ebben a munkakörben, már nem jelentett megfelelő kihívást számomra" - fogalmazott a jegybank vezető közgazdásza.

"Egy alapkezelő vezetése teljesen más típusú tevékenység, mint amit eddig végeztem, ezért is vállaltam el az OTP Alapkezelő vezetését" - tette hozzá Hamecz István.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×